Takım tezgahları kullanıcıları, sınırsız üretim ihtiyaçlarına yönelik TİAD üyelerinin markaları arasında sayısız model bulabilir.  Ancak küresel ve ulusal markaların, kendi stratejileri doğrultusunda üretip pazara sundukları modeller de var. Birtakım modeller henüz pazara sunuldu, bazıları ise yıl içinde üretilecek. TİAD üyelerine, markaların 2023’ün gözdesi modelleri sorduk. Bu teknolojiler, yılın en tercih edilen en faydalı modeller olacak… 

3DEXPERIENCE ile kusursuz tasarımlar…

Temsilci: Armada Yazılım

Günümüz dünyasında insanların akıllı teknoloji cihazları kullanma alışkanlıklarını göz önünde bulunduran ve tasarım dünyasına endüstri lideri uygulamalar sunan 3DEXPERIENCE bulut tabanlı platformunu, Armada Yazılım tecrübesi ile keşfetmeye hazır mısınız?

3DEXPERIENCE, Dassault Systèmes’in yarattığı bulut tabanlı tasarım ve işbirliği platform… Bulut tabanlı yapısı sayesinde kusursuz tasarımların önünü açar. Bu platfom, bir şirketin ve şirketler arasındaki tüm üyelerin etkileşim içerisinde kalarak; tasarımın fikir aşamasından, son kullanıcıya ulaşıncaya kadarki tüm süreçlerinde; şirket departmanlarının ihtiyaç duyabileceği tüm çözümleri içerisinde barındırıyor.

BASİT ARAYÜZÜYLE KULLANICI DOSTU

Basit bir arayüze sahip ve kullanıcılar için adaptasyonu oldukça kolay… Geliştirme süreçlerinde gecikmeye neden olmayacak şekilde bağlantı kurmayı ve geri bildirim almayı sağlıyor. Ekibiniz ve iş ortaklarınız ile gerçek zamanlı olarak tasarımlar üzerinde güvenle iş birliği yapma imkanı sunuyor. Tasarım ekiplerini istenilen yerden, istenilen zamanda ve istenilen cihazdan birbirine bağlıyor. Üretkenliği artıyor ve yeniliğe teşvik ediyor.

SOLIDWORKS ile kusursuz işler çıkartan ekibiniz, bulut tabanlı 3DEXPERIENCE ile proje yönetimini daha hızlı, düşük maliyetli ve dilediği yerden çalışma özgürlüğü ile yapabilecek. Tasarım dünyasında devrim niteliğindeki bu platformla Armada Yazılım; iş ortaklarının ihtiyaçlarına cevap verecek ve işlerini büyük oranda kolaylaştıracak çözümler sunuyor. Uzman kadrosuyla satış sonrası hizmetlerde de iş ortaklarının yanında olan Armada Yazılım, iş geliştirme sürecinizin bir parçası…

VICIVISION Techno Dokunmatik Prob ile optik ve dokunmatik fonksiyonlar kombinasyonu 

Temsilci: Bilginoğlu Endüstri

Optik ve dokunmatik kombinasyonla rakipsiz performans… Tek ölçüm sisteminde çok yetenek…  VICIVISION, özel optik tekniğini dokunmatik prob ölçüm sistemiyle birleştirerek, miller için tamamen yeni bir ölçüm işlevi sağlar. Telesentrik lens, ışık kaynağı, döndürme sistemi ve sensörlerden oluşan optik ölçüm sistemi, yıllardan beri yüzlerce mil üreticisine geniş bir ölçüm yeteneği sunmaktadır. Artık, optik ve dokunmatik fonksiyonların kombinasyonu, tornalanmış parçalar için tek bir döngüde eksiksiz bir ölçüm kontrolü sağlıyor. Rakipsiz fiyat-performanslı ölçüm sistemi, artık ışık kaynağının üstüne monte edilmiş bir Renishaw Tarama Probu ile zenginleştirilmiştir. Prob değiştirilebilir ve tüm hacmi kapsar. Optik ölçüm sistemi statik, geometrik, vida dişi ölçümleri, form ve somun ölçümlerini hızlı bir şekilde sağlarken, dokunmatik sistem optik olarak görünmeyen özellikleri ölçebilir.

  • Optik ve dokunmatik kombinasyon, kullanıcılara şunları ölçme imkanı verir:
  • Eksenel ve toplam eksenel salgı
  • Kenar noktası algılama
  • Düzlemsellik, doğrusallık, paralellik
  • Mesafe
  • Slot açısı
  • Slot derinliği
  • Slot genişliği
  • Slot yüksekliği

ByStar Fiber Lazer 6225 ve 8025 ile geniş uygulama alanı

Temsilci: Bystronic Türkiye

Bystronic, artan rekabet koşullarında daha etkili hizmet verebilmek için amiral gemisi ByStar Fiber ile yeni bir boyuta geçiyor: Yüksek lazer gücünün yanında 6225 ve 8025 formatları sayesinde kesme işlemlerinde çeşitlilik ve verimlilik sunuyor.

Daha fazla sac, daha fazla parça, daha fazla çeşit… Ekstra büyük formattaki lazer kesim, kullanıcıları rekabet ortamında bir adım öne çıkarıyor. Bu yüzden Bystronic, ByStar Fiber lazeri, 6200 × 2500 mm ve 8000 × 2500 mm çalışma alanı sunarken 3kW’tan 20kW’a kadar değişen geniş yelpazede lazer kaynaklarıyla donatıyor.

Büyük levhaların kesim parçalarının yerleştirilmesi açısından daha elverişli olması nedeniyle bir yandan verimlilik artıyor. Diğer yandan da ham malzeme üzerinde istenmeyen kesimler, büyük ölçüde azalıyor. Büyük formatlı sacın üzerinde lazer kesime ara vermeden, çok çeşitli küçük parçalar ve gerektiğinde büyük parçalar da kesilebiliyor. Böylece mevcut standart formattaki lazer kesme sistemlerinin sağlayamadığı bir rekabet üstünlüğü sağlıyor.

Yüksek hassasiyete sahip üst düzey fiber lazer makineleriyle en yüksek güçlerde ve çalışma alanlarında bile güvenilir kesim işlemi ve geniş uygulama alanı sağlanır. Sac metal işlemede üstün Bystronic teknolojisi, imalat sanayisinde; enerji, tarım aletleri, gıda makineleri, reklamcılık, otomotiv, medikal, savunma ve havacılık gibi çok çeşitli sektörlerde, sanayicilere bir adım önde olma fırsatı sunar. 

Üst Dijital platform SmartLine ile zamandan ve mekandan bağımsızlık

Temsilci: CHIRON Group Türkiye

Yoğun Ar-Ge’nin ürünü dijital Smartline’ın üst ve alt platformları; üretim, montaj, satış, servis ve yedek parça tedariki yönetiminde; 4.0 dönüşüm başlangıcında başarı ile kullanılıyor. 

Alt hizmet platformları ve kabiliyetleri

– TouchLine: Endüstri 4.0 panel desteği

– ConditionLine: Makinelerimiz üzerinde eş zamanlı kondisyon izlenebilirliği, 

– DataLine: Üretim veri analiz izleme ve işleme kabiliyeti

– ProcessLine: Kullanıcının üretim optimizasyonları

– ProtectLine: 0,8 saniye ön okuma kabiliyeti ile makinelerimizde istenmeyen crash ve doğuracağı mali yüklere izin vermiyor. 

Chiron Group Türkiye, dijital platformların getirdiği yüksek kabiliyete ek olarak V-Sight işbirliği ile de servis saha hizmetlerinde “Hand free” desteğini müşterilerine sunuyor. Hotline servis merkezinden; küresel ve bölgesel müşterilerimize eş zamanlı görüntüleme; teşhis ve müdahale hizmet alt yapısı desteği sunan V-Sight, planlama ve seyahat kayıplarını ve olası riskleri yok etmiştir. Merkezi dijital alt yapı güvenliği ile kurulan eş zamanlı görüntüleme, hızlı müşteri kontağı, yetkin personel desteği ile olumlu geri dönüşlere sahip bir hizmet talebi doğuruyor. 

Chiron Group Türkiye olarak verimliliğin ve performansın, işletmeler için büyük önem taşıdığını biliyoruz. RemoteLine uzaktan erişim ve destek hizmetimizde, digiMODE’un sunduğu artırılmış gerçeklik tabanlı V-Sight Remote altyapısı ile müşterilerimizin her zaman yanındayız! Dünyanın neresinde olursanız olun, lokasyon fark etmeksizin meydana gelen sorunlara, anında müdahale etme imkanımız mevcut. Kullandığımız bu platform, uzmanlarımızı anında müşterilerimizle buluşturuyor ve artırılmış gerçeklik destekli çeşitli anlatım araçları ile sahadaki problemleri dakikalar içinde çözümleyebiliyoruz. Arıza ve bakım prosesleri gibi müşterilerimize destek sağlayabileceğimiz tüm işlemlerde, süreci online olarak hızlıca tamamlıyoruz.

Maksimum yüzey kalitesi, uzun takım ömrü ile EHWA CBN taşlama taşlarıyla üretim deneyimi

Temsilci: Erbilekler Metal İşleme Ürünleri

Erbilekler Metal İşleme Ürünleri’nin Türkiye distribütörü olduğu Güney Koreli üretici EHWA, uzun yıllardan bugüne süregelen bilgi birikimi ve Ar-Ge çalışmaları neticesinde, çelik merdane taşlama operasyonunda verimliliği artıran yeni CBN taşlama taşlarını piyasaya sürdü. Özellikle yassı çelik üreticilerinin kullandığı soğuk hadde merdanelerinin taşlaması için geliştirilen bu ürün malzemeye bağlı olarak resin, metal veya vitrifiye bağlayıcı olarak tedarik edilebiliyor. 

Yassı mamül üreticilerinin mevcutta kullandığı konvansiyonel taşlama taşlarına nazaran EHWA CBN taşlar, işlem süresini kısaltması sebebiyle daha yüksek verimlilik sağlar. Daha iyi yüzey kalitesinin yanı sıra takım ömrü olarak 5 ila 10 kata kadar daha uzun ömür sağlar. Daha uzun takım ömrünü daha kısa çevrim süresiyle birleştiren EHWA CBN taşlar, üretim otomasyonu için kullanıcıya alan sağlar. Ayrıca konvansiyonel taşlara göre neredeyse hurda veya atık çıkarmadığı için çevre dostu bir seçenektir.

Multigrind Radical:  Tüm takımcılar için bir “oyun değiştirici”

Temsilci: Erde Dış Ticaret

Adelbert Haas son yıllarda, çeşitli üretim alanları için kesici takımlar üretilmesine yönelik birbirinden farklı anahtar-teslim çözümler devreye aldı. 

Bu ise, donanım ile yazılım arasındaki mükemmel işbirliği sayesinde olabildi. Multigrind® Radical ile Adelbert Haas hem geleneğe bağlandı hem de takım taşlama işinin geleceğini şimdiden yaşanır hale getirdi.

Freze, matkap ve uçlar hem ihtiyaca göre hem de kaotik (düzensiz ve sırasız) yükleme olanağı sunuyor. Özellikle ilgi çekici olansa; geleceğe uzanan, temelleri belirleyici özellikte ve yeni düşünülmüş kumanda konsepti… Çünkü sonuçta, odak noktasında makina ile kumandanın birleşimi yer alıyor. Mantıksal bir azaltma, şimdiye kadar görülmemiş bir bağımsızlığa götürüyor. Yeni kumanda konsepti ile bu makina, tam bir uygulayıcı…

Yeni bir çözüm : Takım taşlamada sonsuz olasılıklar

Sadece kumanda konsepti de değil dikkat çekici olan, aynı zamanda performans da… Çünkü Multigrind® Radical, hassas takımların üretiminde sürekli yükselen beklentileri karşılama hedefiyle geliştirildi. Burada tanımlayıcı kelimeler şunlar :

Daha hızlı üretim / daha hassas takımlar / just-in-time (tam zamanında) üretim / daha düşük adetler / 1-100 adet arası küçük serilerde de kaotik (düzensiz) yükleme olanağı…

Şaft takımlar ve insertli takımlar için maksimum hassasiyet

Takım taşlamada radikal bir çözüme hazır mısınız? Radikal düşünülmüş ve sonuç alıcı tasarlanmış. 

Yeni Multigrind® Radical şunlara işaret ediyor:

Daha üretken, daha az yer ihtiyacı, basit kullanım, ultra-hızlı takım ve taş değişimi, geleceğe dönük yazılım, maksimum performans ve esneklik !

Yüksek Verimli Metal 3D Baskı Çözümleri GF DMP Flex/Factory 350

Temsilci: Erkan CNC

GF Machining Solutions, hassas bileşen üreticileri için eksiksiz çözümler sunan dünya lideri bir sağlayıcıdır. DMP Flex 350, şirketin sıkı prosedürler ve kalite kontrolden sonra makine imalatındaki uzun yıllara dayalı deneyiminden yararlanır.

GF Machining Solutions ve 3D Systems, eksiksiz ve kapsamlı bir Katmanlı Üretim çözümleri yelpazesi sunar. Katkı maddesi iş akışının her parçasını tam olarak anlayarak, metal Katmanlı İmalat teknolojisini mevcut geleneksel üretim tesislerine sorunsuz bir şekilde entegre etme konusunda uzmandır. Daha fazla üretkenlik ve kullanım kolaylığı sağlamak için tüm parça üretim döngüsünü kapsayan çözümler sağlamakta.

3D Systems, 30 yılı aşkın bir süredir eklemeli üretime öncülük etmektedir. Tasarımcılardan, süreç ve uygulama geliştirme uzmanlarından oluşan tutkulu bir ekibi olan 3D Systems, kendisini sürekli olarak eklemeli üretim teknolojisini geliştirmeye adamıştır. DMP Flex 350 ve DMP Factory 350, yalnızca bir tutku değil, aynı zamanda 1 milyondan fazla zorlu üretim parçasıyla katmanlı imalat seri üretiminde yılların deneyiminin bir sonucudur.

DMP Flex 350, Ar-Ge projeleri, uygulama geliştirme veya seri üretim için esnek uygulama kullanımı için tasarlanmıştır. Bununla birlikte hacimli parça üretimi için kolayca ölçeklenebilir, hızlı değiştirilebilir yapı modülleri ve hızlı toz geri dönüşümü üretimi hızlandırır.

Açılı kafalar ile işe en uygun takım opsiyonu

Temsilci: Eroğlu Makina

Eroğlu Makina 2021 yılında Tahrikli Takımlar ve Açılı Kafalarda kullanılan Konik Helisel Dişlilerin üretimine kendi bünyesinde taşlama operasyonu ile birlikte yapmaya başladı. Dişli teknolojisine yaptığımız bu yatırımla Klingelnberg marka konik helisel dişli kesme tezgahı (C30), Klingelnberg marka dişli ölçümü (P26), Klingelnberg marka konik helisel dişli taşlama tezgahı (G30) ile dişli konusunda entegre bir tesis oluşturmuş ve yüzde 100 yerli açılı kafa ve tahrikli takım üretimine başlamıştır. 

Standart çözümler

SK (ISO 7388-1/DIN69871), MAS BT, HSK, EPS (Capto©) ve ER-Plus konik tiplerinde çözümlerimiz mevcuttur. Açılı kafalarda kullanılan konik helisel dişlilerin tamamı taşlanmış ve Eroğlu kalitesi ile üretilmektedir. Eroğlu Açılı Kafaları, hem manuel hem de otomatik takım değiştirme sistemleri için kullanılabilir. Açılı kafalar yüksek alaşımlı ve dayanıklı özel alüminyum malzemeden yapıldığından çok hafiftir. Standart 90° açılı kafaların yanı sıra özel açılarda ve açısı ayarlanabilir olarak, işe uygun takımlar sunabilme esnekliğimiz, en büyük avantajımızdır. Standart ürün yelpazesine ek olarak, talep üzerine her zaman özel çözümler sunulabilir. Havacılık, savunma, otomotiv sanayisinde yoğun kullanımı olan açılı kafaları Eroğlu Makina kalitesiyle sunuyoruz. Yüksek performanslı ve yüksek hassasiyetli çözümleri, yani ‘En Yüksek Kaliteyi, Akıllı Fiyat ve Hızlı Teslimat’ felsefesiyle paylaşıyoruz. 

Hız için üretilen SC-100X² ile üretiminizi artırın

Temsilci: GNC Makina

Üretim sektörüne sunulan Japon CNC makine markası “Nakamura-Tome” üstün özellikleriyle üreticinin ihtiyacına en üst seviyede çözüm sunuyor. GNC Makina, ürün yelpazesinde bulunan SC-100X² multitask torna tezgâhı ile Türk sanayisi için optimum çözüm sağlayarak üretime hız katıyor böylece karlılığı ve verimliliği maksimum seviyeye çıkarıyor. 

Nakamura-Tome tarafından bu yıl piyasaya sürülen multitask torna tezgâhı SC-100X², “Born to be fast” mottosu ile üretime hız katıyor. SC-100X²’de hızlı işleme, hızlı kurulum, hızlı programlama gibi tüm fonksiyonlar hıza odaklı. Makine, Otomotiv, Hidrolik-Pnömatik, Medikal, inşaat, parça imalatı gibi birçok endüstriyel sektörde kendine yer bulan SC-100X², operatör dostu bir kontrol paneline sahip.

Hız için üretildi

SC-100X²’nin benzersiz özellikleri göze çarpıyor. Ayrıca kolay programlama ve kolay kurulum gibi özelliklere sahip olan SC-100X², üreticilerin ilk yatırım maliyetinden tasarruf ettirirken verimliliği de arttırıyor.

SC-100X² ile zamandan tasarruf edin 

Bu makineyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerini; çift taret ve çift aynaya sahip olması, C+Y eksenli yapısına artı olarak Sub-spindle’da 2 eksen hareket edebilmesini sayabiliriz. Bu sayede işleme zamanını büyük oranda düşürmeye yarayan Superimpose işleme özelliğini de bulunuyor. Nakamura-Tome ‘nin kendine has NT-Nurse ve NT-Navigator gibi daha birçok yazlım ve donanım özelliğini bir arada görebileceğiniz bu model ile üretiminizde yaşadığınız zorlukları geride bırakabilirsiniz.

MANUSncoptimize, CNC işleme sürelerini tek tuşla hızlandırıyor

Temsilci: Manus Yazılım

Başta havacılık, savunma, otomotiv, medikal ve kalıp sanayi sektörleri olmak üzere, tüm imalat sektörleriyle 2022 yılının ortalarında tanıştırdığımız MANUSncoptimize, 2023’te en çok konuşulan ürünümüz olacak. NC programlarını optimize ederek, CNC işleme sürelerini tek tuşla yüzde 20’den fazla hızlandıran MANUSncoptimize, firmalara her seri imalat parçasında 10 binlerce dolar tasarruf sağlar.

CNC verimliliği ve üretim hızını ciddi oranlarda artıran ürünümüzün, fark yaratan ilk özelliği “Boş Hareket İlerleme Optimizasyonu”dur. Türkiye’de muadili bulunmayan özellik, NC programlarınızdaki takımın temasta olduğu ama kesmediği hareketler de dahil, tüm kesme olmayan hareketleri tespit eder ve hızlandırır.

Dünyada muadili bulunmayan diğer özelliğimiz “Boş Hareket Minimizasyonu”, neredeyse tüm çok eksen NC programlarında bulunan anlamsız ve gereksiz takım kalkışlarını tespit ederek, otomatik olarak minimize eder. Her zaman parçaya en yakın ve güvenli mesafede takımınızı pozisyonlar.

CAM takım yollarını değil, gerçek NC programlarını simule ettiğinden, MANUSncoptimize yazılımı ile istediğiniz CAM programını kullanabilirsiniz. Çoklu CAM programı kullanıcısıysanız, aynı zamanda yazılımı bütün CAM programlarınız için kullanabilirsiniz.

MANUSncoptimize, piyasadaki diğer takım yolu optimizasyon araçlarının aksine, NC programınızı optimize ederken gerçek CNC dijital ikizinizi kullanarak, gerçek NC programı simule ediyor. Böylece, NC programınızı aynı anda hem simule edip, hem doğruluyor, hem de optimize ediyor.

Manus, “Kullanıcının küresel alanda rekabet avantajını önemli oranda artırmayı hedefleyen ürüne göz atılmasını” tavsiye ediyor!

KTSL vidalı pompası ile daha kolay bakım, daha az boru gereksinimi

Temsilci: Master Makina

“Master Makina’nın temsilciliğini yürüttüğü KNOLL Maschinenbau GmbH tarafından yeni geliştirilmiş KTSL vidalı pompası, metal işleme tezgahlarınızda kullanmakta olduğunuz içten soğutmalı takımlarınıza 80 bar’a kadar basınç ile soğutma suyu iletimini sağlar. KNOLL, KTSL vidalı pompası ile daha kolay bakım, daha az boru gereksinimi ve KNOLL kalitesini daha uygun fiyatlar ile müşterilerine buluşturmayı hedefler. 

KTSL vidalı pompası aynı zamanda elektrik tasarrufu sağlayan frekans invertör opsiyonu ve üç tip basınç regülatör valfi ile ihtiyaçlarınız doğrultusundaki tüm opsiyonlara sahiptir. 

Kolay kurulum ve servis, hızlı bakım süresi en önemli avantajları arasında.             

Proses ihtiyacınıza göre dikey olarak tank üzerine veya yatay olarak istediğiniz yere kurulum yapılabilme imkanına sahip. Havayolu ile 1 hafta veya karayolu ile maksimum 4 hafta içerisinde teslim edilebiliyor.”

OKUMA MA-8000H ile yüksek hassasiyet 

Temsilci: OTR Makina

Okuma’nın Ø800 tabla ebadındaki güncellenmiş yeni versiyonu olan MA-8000H yatay işleme merkezi; X:1400 mm, Y:1200 mm ve Z:1350 mm eksen hareketleri, 3 tona kadar çıkan parça taşıma kapasitesi ve 33 tona çıkan makina ağırlığı ile bir önceki versiyonuna göre teknik olarak çok büyük yenilikler barındırmaktadır.  

6.000 devir,10.000 devir, 12.000 devir ve 1071 N-m torka sahip 3 yıl garantili iş mili seçenekleriyle müşterilerine geniş yelpazeli bir işleme olanağı sunar. Çift hatveli vidalı miller, monoblok vidalı mil bağlantıları, kendini kanıtlamış Okuma termal kompanzasyon teknolojisi ve makinanın 3 ayaktan teraziye alınması; modelin fark yaratan özellikleridir. MA-8000H bu özellikleriyle havacılık, otomotiv, makina imalat sanayi vb. birçok sektörde kullanılıp her türlü malzemeyi sorunsuz ve yüksek hassasiyetle işleyebilir. 

10 palete kadar çıkabilen APC sistemi, FMS sistemine uygunluğu, robotlu çalışma sistemi ve 16 porta kadar çıkan hidrolik fikstür hazırlık özellikleri ile MA-8000H otomasyon işlerinde de üzerine düşeni fazlasıyla yapar. 

Optimum prosesi elde etmenin akıllı yolu: iTENDO²

Temsilci: SCHUNK Türkiye

Yeni iTENDO² ile SCHUNK, talaşlı imalat endüstrisinde dijitalleşme adına bir başka kilometre taşı daha belirliyor. iTENDO² ile, TENDO hidrolik takım tutucu teknolojisinin mükemmel özelliklerini, dijital süreç izleme olanaklarıyla tek bir takım tutucuda birleştirmek mümkün hale geliyor. Talaşlı imalatta talaş kaldırma işleminin yapıldığı iş parçasından bakıldığında, iTENDO² akıllı takım tutucu,” iş parçasına en yakın” ilk aşınmayan parçadır ve bu nedenle proses datası ( sinyali ) toplama için idealdir.

Dijitalleşmeye kolay giriş için takım tutucu

Günümüzde dijitalleşme, imalat endüstrisindeki meydan okunması gereken en büyük zorluk olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte, şirketlere iş süreçlerini daha hassas, güvenilir ve hızlı oluşturma şansı da sunuyor. Bunun ön koşulu ise öngörülemeyen istikrarsızlıkları algılayabilen ve gerçek zamanlı müdahale edebilen akıllı çözümler ve ürünlerden elde edilen maksimum proses kararlılığıdır. Proses kararlılığı, ıskartaların en aza indirilmesi ve üretim sürelerinde gözle görülür bir azalmanın yanı sıra, küçük üretim adetlerinde bile kalite ve verimlilikte önemli artışlar ile ölçülebilir sonuçlar olarak ortaya çıkmaktadır. 

Gerçek zamanlı veri iletişimi kabiliyeti sayesinde, SCHUNK ilk kez bir takım tutucu ile kolaylıkla uygulanabilen bir süreç optimizasyonu yöntemini sunuyor.

SMB TT-550C CNC Torna Tezgahı, üretim sahnesine çıkmak için sabırsızlanıyor

Temsilci: Akım Metal 

Akım Metal olarak 48 yıllık talaşlı imalat tecrübesiyle, SMB markasıyla CNC torna üretiminde rüştünü ispatladı. Bu uğurda gerçekleşen yoğun Ar-Ge çalışmalarının neticesinde, yüksek teknolojiye sahip 9 eksenli TT-550C CNC Torna Tezgahı, üretime dair en yeni ve katma değerli çözümleri sunmak için görücüye çıkmaya hazırlanıyor. 

TT-550C CNC Torna Tezgahı, 500mm uzunluk ve 200 mm çapında parça işleme kapasitesine sahip. Sahip olduğu; 8” işmili, 2 adet C eksenli taret, servo kontrollü programlanabilir ara yatak ve servo kontrollü programlanabilir punta ile TT-550C modeli, en üst düzeyde fonksiyonel şekilde donatıldı. 

KISA SÜREDE ÇOK KABİLİYETLİ İŞLEMLER

Çift taretli yapısı, parçaların işleme sürelerinde yüzde 30-70’e varan çevrim iyileştirmeleri, servo kontrollü ara yatak ile parçaların işleme proseslerinde büyük kolaylık ve yüksek hassasiyet kazandırıyor. TT-550C modeli, otomotiv ve savunma sanayisinde, seri üretim uygulamalarında yüksek hassasiyet, tekrarlanabilirlik ve üstün performansıyla; kullanıcı tercihlerinde ön plana çıkıyor.  Tezgaha entegre olarak çalışan, 3 eksenli yükleme- boşaltma otomasyonu ile üretimde yüksek verimlilik ve zaman kazanımı sağlanabiliyor.

Üstün performanslı ve ileri teknolojiye sahip TT-550C tezgahı, 2023 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülecek. Akım Metal, piyasaya çıkmaya hazırlanan en gözde SMB modeliyle ilgili ayrıntıları paylaşmak için sabırsızlanıyor. 

azırlık özellikleri ile MA-8000H otomasyon işlerinde de üzerine düşeni fazlasıyla yapar.   

SOLIDWORKS ERP/ MES Çözümü DELMIAWorks Artık Türkiye’de!

Temsilci: Tekyaz

Pekiyi, tam olarak bu DELMIAWorks neydi?  DELMIAWorks, siparişin alımından teslimata kadar tüm süreçlerinizi tek bir yerden yönetmenizi sağlayan, uçtan uca bir ERP çözümüdür. 1989 yılında merkezine imalatı oturtan bir anlayışla piyasaya çıkmış ilk ERP çözümüdür. Elbette yıllar geçtikçe bir ERP’de bulunması gereken tüm modüller eklenerek, tek bir database üzerinden tüm süreçlerin yönetilmesi sağlandı.

DELMIAWorks Sahadaki tüm üretim süreçlerinin görüntülenmesini ve kontrolünü sağlarken aşağıdaki konularda da size fayda sağlar:

• Devam eden işlerin gerçek zamanlı takibi ve üretimin anlık görüntülenmesi

• Gereksiz duruşların anında tespiti ve nedeninin raporlanması

• Yeni taleplere göre malzeme, ekipman/makine ve işgücünün hazır olup olmamasının görüntülenmesi

• Talebi karşılamak için gerekli olan malzeme, ekipman ve işgücünün mevcut olup olmadığı bilgisi ve sonrasında planlanması

• Üretim programını etkileyebilecek olası darboğazları ve kısıtlamaları öngörebilme ve en önemlisi buna göre tahmini termin süresinin hesaplanması

• Hatalı üretimin, hurda ürünlerin ortadan kaldırılması ve dolayısıyla maliyetlerin düşürülmesi

• Kaliteli ürünün, planlanan süre içerisinde üretilmesi

• Tedarik zinciri ile daha sıkı iletişim araçları

Otuz üç yıllık tecrübe birikiminin bir sonucu olarak DELMIAWorks’ü diğer ERP sistemlerinden ayıran esas özelliği gelişmiş MES teknolojilerini beraberinde sunabilmesidir. Bu kapsamda üretim izleme (Production Monitoring), proses izleme (Process Monitoring) gibi tüm fabrikayı çok daha derin bir şeklide kontrol edilebilmesine olanak sağlar. Özetle; DELMIAWorks MES 4.0 sizin imalattaki gözünüzdür. 

Cubebox, zaman ve maliyet avantajıyla göz dolduruyor

Temsilci: Tezmaksan

Türkiye talaşlı imalat sanayisinin lider firması Tezmaksan’ın geliştirdiği robotlu otomasyon sistemi olan ve Yerli Üretim belgesine sahip Cubebox, zaman ve maliyet açısından avantaj sağlayarak işletmelerin üretim verimliliğini artırıyor. Ekipmanları Merkez Gripper, Paralel Gripper, 48 ve 360 parça kapasitesine sahip Çekmece Kapasitesi, Çekmece Tipi Depolayıcı ve Parça Dizme Yöntemi’nden oluşan Cubebox, makine beslemesinde operatör ihtiyacını minimum düzeye indiren, duruş olmadan çalışabilir bir sistem sunuyor. Cubebox’ın çalışma prensibiyle özellikle gece vardiyalarında yüzde 50 verim alınabiliyor. Bunun yanı sıra standart yapısı sayesinde tüm CNC tezgahlara uyum gösteren Cubebox, firmaya özel robot sistemlerinden yüzde 20 daha ucuz olup sadece bir günde devreye alınıyor. Ayrıca bu sistem ile robot programlama bilgisine ihtiyaç duyulmadan parça değişimi yapılabiliyor. Her tür kontrol ünitesi ve robot markasına uyumlu olan Cubebox, esnek yapısı ile fabrika içerisinde makineden makineye kolayca taşınabiliyor. Palet değiştirme özelliğine de sahip olan bu sistem, robot makine ile birlikte çalışırken operatörde magazini doldurup boşaltabiliyor. 4 kg parça yükleme ve boşaltma işlemlerinin hızla gerçekleştirildiği sistemde işleme alanı ve operatör paneline ulaşım kolaylığı da yer alıyor. 2022 yılının mart ayından bu yana yurt dışı operasyonlarına da başlanan Cubebox, şu ana dek 20 ülkeye ihraç edildi.masyon işlerinde de üzerine düşeni fazlasıyla yapar.   

Özgün tasarımı ve yüksek kesim hassasiyetiyle: Craft TA300 Tam Otomatik Şerit Testere

Temsilci: Topçular Endüstriyel

Craft markası ile takım tezgahları sektöründe yenilikçi çalışmalar yürüten Topçular Endüstriyel Üretim ve Yatırım A.Ş, ilk tam otomatik şerit testere modeli olan TA300’ü piyasaya çıkardı.

Konya’daki üretim tesisinde imalatına başlanan TA300 modeli, özgün tasarımıyla dikkat çekiyor. Ana komponentlerinin tamamı yerli olan TA300, yüksek kesim hassasiyeti ile de rakiplerinden ayrışıyor. Yeni modelin imalat aşamasında Craft Ar-Ge departmanı da birçok yeni geliştirmeler ortaya koydu. Ergonomik bir ölçüm alanı sunan ayarlı dayama sistemi, kesim rijitliğini yükselten çift rulmanlı testere kılavuzları ilk olarak bu yeni modelde kullanıldı. 

Demir çelik sektörü başta olmak üzere metalle çalışma yürüten her sektöre hitap eden TA300, uzun malzemeleri belli ölçülerde seri kesme işlemlerinde, yoğun olarak talep görmeye başladı. Topçular Endüstriyel’in sanayideki tecrübesi ve know-how’larıyla zenginleştirdiği model, 2023 yılının gözde testeresi olacak. 

FUJI CSD300II CNC robotlu, çift ayna çift taretli çok kabiliyetli torna tezgahı

Temsilci: UNITEC Makina

Japon FUJI firmasının CSD300II modeli CNC torna tezgahı, gezer (gantry) tip robotu, çift ayna ve çift taretli yapısıyla yüksek adetli ve çok operasyonlu torna parçaları için en ideal çözümü sunar.

Öncelikle otomotiv yan sanayiinde çok tercih edilen FUJI CSD serisi robotlu, çift ayna çift taretli torna tezgâhları, birçok sektörde de yüksek adetli, tornalama gerektiren parçaların işlenmesi için de kullanılmaktadır. FUJI CSD serisi tornalar, yüksek hızlı gezer tip (Gantry) robot sistemine ve çift ayna çift taretli yapıya sahiptir. 6”, 8” ve 10” aynalı modelleri olduğu gibi, aynı zamanda frezeleme kabiliyetli C-eksenli modelleri de mevcuttur. Parça stok ünitesi, ölçüm ünitesi, yıkama ünitesi gibi sürdürülebilir üretim elemanları ile donatılabilmektedir.

Japon FUJI firmasının CSD serisi robotlu çift aynalı ve çift taretli torna tezgahları uzun yıllardır üretilmekte… Ancak 2022 yılında FUJI firması modelde yeniliklere giderek II. Seride daha hızlı robot sisteminin yanı sıra yine robot için Fanuc kontrol ve motorlar kullanmaya başlayarak makineyi daha hızlı ve hassas hale getirmiştir. Genel olarak en çok tercih edilen 8” aynalı CSD300II modeli şu an stoktan teslim olarak satılmaktadır. 

Japon FUJI firmasının ürettiği bu tezgâhlarla özellikle otomotiv yan sanayi firmaları ve diğer sektörlere yüksek adetli parça imalatı yapan firmalar, hızlı, hassas ve sürdürülebilir üretim hattına sahip oluyorlar. Operatör ihtiyacını da en aza indiren bu tezgâalar sayesinde kısa sürede daha çok sayıda parçayı, daha hassas üretmek sanayicilerimizin kazancını artırmasına yardımcı olacaktır. 

Gilardoni XE-XL, en geniş çok yönlü ve modüler X-Ray sistemi

Temsilci: YAMER

İtalyan Gilardoni şirketi 1947’den bu yana çok çeşitli uygulamalar için X-ışınları ekipmanları üretmektedir. NDT alanında XE-XL, en son yeniliklerden sadece biridir. Test edilebilecek parça hacmi Ø 1000mm x Y 1500mm’ye kadar ve yüklenebilir ağırlık 120kg’dır (özel istek üzerine 600kg’a kadar yapılabilir).

MODÜLER TASARIMI: XE-XL’i işinizin büyüyen ihtiyaçlarına göre son derece uyarlanabilir ve büyüyebilir hale getirir. Sağlam tasarımı sayesinde üretim aşamasında doğru kalite kontrollerin  ve testlerin yapılmasına olanak tanır. Güvenilirlik ve düşük bakım ihtiyacı sağlar.

Kabin 225 kV X-Işına karşı kurşun plakalar ile korumalıdır ve iki adede kadar x-ışını kaynağıyla techiz edilebilir (daha yüksek çözünürlüklü analiz için Minifokus ve/veya Mikrofokus).

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİ: İnsan gözünün hissedemediği detayları gösteren, çok yüksek kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlayan yeni gelişmiş algoritmalara sahip özel bir yazılım sayesinde, dijital görüntü elde etmek için 17 inç’e kadar düz bir panel kullanılır.

DEVRİM NİTEİĞİNDEĞİKİ TOMOGRAPHY TEKNOLOJİSİ: Daha sonraki aşamalarda da mekanik ayarlamalara ihtiyaç duymadan XE-XL sisteminde kullanılabilir. Tomografi ile incelenen parçaların 3 boyutlu görüntüleri dijital olarak yeniden oluşturulabilir ve daha fazla analiz edilebilir. Bu, kalite ve ürün maliyeti, atıkların azaltılması ve tüm üretim döngüsünün maliyet etkinliği açısından avantajlar sağlar.

Ekonomik avantajlarıyla değiştirilebilir uçlu delme takımları: I-ONE DRILLS

Temsilci: YG-1

“I-ONE DRILLS” çelik ve döküm malzemeler için geliştirilmiş, değiştirilebilir uçlu matkaplardır… “Stabil gövde bağlama sistemiyle uygun maliyetli ve yüksek performanslı delik delme takımları” olarak I-ONE DRILLS; kullanıcıların uçları kolayca değiştirebildiği, ekonomik avantajlarla birlikte yüksek verimliliği sağlayan, çelik ve döküm malzemelerin işlenmesi için değiştirilebilir uçlu delme takımdır.

I-ONE DRILLS uçları, YG-1’in üstün aşınma direnci ve işleme performansı sağlayan çok katmanlı “H” kaplama teknolojisi ile kaplanmıştır. Buna ek olarak, optimize edilmiş uç geometrisi ve bileme formu ile yüksek miktarda talaş tahliyesi gerçekleştirerek mükemmel merkezleme ve kesme verimliliği sağlar. Bunun yanı sıra, nikel kaplanmış birinci sınıf çelik gövdeler ile aşınma ve korozyon direncini artırır. Ayrıca, Torx plus vida ile stabil bir bağlama özelliğine sahiptir.

YG1 “I-ONE DRILLS” Matkaplar için 292 çeşitten fazla uç ve 90 farklı gövde çeşidini kataloğuna ekledi. Kullanıcılar, 3D, 5D ve 8D standart matkap gövdeleri ile Ø10 – Ø33.90 mm arasındaki çeşitli uç boyutlarıyla en uygun takım çözümlerine ulaşabilirler.